HELJAN-hæfte udkommer til marts 2018

I vinterens løb har Morten Flindt Larsen og jeg brugt tiden til at lave et særhæfte om HELJAN og historien om de små modelhuse – “HELJAN Små huse til en STOR hobby” er titlen. Hæftet, som er på 56 sider, tager dig med på en underholdende og overraskende rejse gennem det vidunderlige HELJAN-univers med talrige billeder af alle danske og svenske modelhuse, helt tilbage til den spæde begyndelse i 1956 og frem til vor tid. Endvidere er der mange billeder fra HELJAN.

Teksten er uhyre omfangsrig og beskriver virksomhedens historie i dybden, da vi blandt andet har lånt hele HELJANs arkiv og interviewet Jan og Kim Nannestad. Talrige avis- og bladartikler er gennemgået, og mange ukendte billeder og oplysninger er dukket frem. Forbillederne til de huse, som vi har kunnet identificere, er i vid udstrækning også vist, så der er tale om den mest omfattende gennemgang af denne mere end 60 år gamle pionérvirksomhed. Forbindelserne til Märklin/Primex, Revell, Walthers og andre virksomheder dokumenteres også indgående.

Hæftet udkommer 1. marts 2018 og vil koste kr. 229,- i løssalg*. Du vil kunne købe eller bestille det hos din hobbyforhandler, men det vil også være til salg i Seven-Eleven-kiosker, på banegårde og udvalgte butikker og kiosker landet over fra 1. marts. OBS! Billedet viser et prøvetryk – hæftet får et lidt anderledes udseende.

* Skal hæftet sendes, tilkommer porto (vægt ca. 240 gram).

ISSN 9 772596 467000 00001.