Spor og baner nr. 48

Spor og baner nr. 48 udkommer den 5. december. Fra indholdet kan jeg fremhæve titelhistorien, Horsens Gamle Havn, som Rasmus Wiuff har omsat i H0-model – et meget fascinerende modulanlæg med rigtig god stemning og flair for historien. Niels Nørby fortsætter sin gennemgang af overskæringsanlægget fra Freja/Skilteskoven, mens Ole Linå Jørgensen tager hul på et par artikler om korrekt lygteføring på tog og lokomotiver – god inspiration til modeljernbanen.

Der er som sædvanlig omfattende gennemgang af nyheder, herunder bl.a. hobby trades nye “bygning med restaurant”, en typisk stationsbybygning med overdækket gennemkørsel, og Märklins danske og skandinaviske nyheder præsenteres – herunder den nye udgave af My 1110 og startsættet med MK 603. Også Rivarossi har sendt en dansk godsvogn på skinnerne, og Mck’s AL-vogn bliver omtalt.

Vi tager også en tur med den nye metro-ringlinie og følger livets toggang nogle timer i Niebüll – ren jernbanenostalgi med armsignaler, manuelle bomme, wiretræk og tæt toggang. Og så har Olaf Hermansen beskrevet sin bedste juleaften – en hyggelig og underholdende beretning her i juletiden. Der er selvfølgelig mange spændende billeder og andet stor i Spor og baner nr. 48, så glæd jer til det.

Jeg skal minde alle om, at der sker en mindre prisstigning for næste årgang: Abonnementet (for Danmark) stiger til 635,- kr. for seks numre (49-54) – og husk, at bladet har fået nyt kontonummer:

9860 – 00 00 76 80 30 (Folkesparekassen)

Næste nummer udkommer først den 20. februar 2020 på grund af den aktuelle nyhedsreportage fra Nürnberg. Jeg vil ønske alle læsere, bidragydere, forhandlere og annoncører en rigtig glædelig jul og et godt nytår – og samtidig sige tak for det gamle. Det har som sædvanlig været en meget stor fornøjelse at lave seks numre og sende dem “på skinnerne” samtidig med, at jeg også fik tid til at sende en ny togbog ud (“Der kommer flere tog”). Den er i handelen nu, så der er lagt op til nogle gode stunder i julen – håber jeg.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg