HELJAN-hæfte udkommet

 

 

Morten Flindt Larsen og jeg har lavet et særhæfte om HELJAN og historien om de små modelhuse – “HELJAN Små huse til en STOR hobby” er titlen. Hæftet, som er på 56 sider, tager dig med på en underholdende og overraskende rejse gennem det vidunderlige HELJAN-univers med talrige billeder af alle danske og svenske modelhuse, helt tilbage til den spæde begyndelse i 1956 og frem til vor tid. Endvidere er der mange billeder fra HELJAN.

Teksten er uhyre omfangsrig og beskriver virksomhedens historie i dybden, da vi blandt andet har lånt hele HELJANs arkiv og interviewet Jan og Kim Nannestad. Talrige avis- og bladartikler er gennemgået, og mange ukendte billeder og oplysninger er dukket frem. Forbillederne til de huse, som vi har kunnet identificere, er i vid udstrækning også vist, så der er tale om den mest omfattende gennemgang af denne mere end 60 år gamle pionérvirksomhed. Forbindelserne til Märklin/Primex, Revell, Walthers og andre virksomheder dokumenteres også indgående.

Hæftet koster kr. 229,- i løssalg. Du vil kunne købe eller bestille det hos din hobbyforhandler.

Kan du ikke finde en forhandler i nærheden?

Så kan du bestille hæftet her: Send en mail til bestilling@sporogbaner.dk med angivelse af navn og adresse, Når beløbet (kr. 229,-) plus porto kr. 40,- er indbetalt på konto 68 80 – 28 49 031, sender jeg hæftet til dig.

ISSN 9 772596 467000 00001.