Heljans nye postvogne

Nu er der snart godt nyt til modelbanen – Heljans nye DA-postvogne. Der kommer hele 15 forskellige vogne på én gang – lige fra en stafferet udgave og almindelige vimrøde vogne til privatbaneudgaver fra 1980’erne samt en gul tjenestevogn. Der er således noget for enhver smag og epoke.

Modellerne er nok de hidtil bedst detaljerede modeller fra Heljan – og med en vægt på 100 gram også meget velkørende. De små bogievogne – de er godt 13 cm lange – har en flot finish med fine påtryk. Der er flere forskelle fra vogn til vogn – påskrifternes placering, tagets udrustning, harmonikaer eller ej. Indvendigt er de også fyldt med detaljer – sorteringsreoler, borde, ovn – en skam, at vinduerne er så små, at det er svært at se rigtigt ind i vognene.

Vognene kommer på markedet i sommerens løb – formodentlig omkring den 1. august. Nogle af vognene er specielt fremstillet for særlige forhandlere. I næste nummer bliver vognene gennemgået nærmere. Det har været en lang proces fra dengang, Heljan lavede de første, danske postvogne i seriemodeller (DH-vognene) og til dags dato, men nu er der omsider ‘gået hul på bylden’, og med hele 15 varianter af DA-postvognen må alle ønsker vist antages at være blevet opfyldt.

Hele serien af DA-postvogne samlet på ét billede