Spor og baner nr. 70.

Nr. 70 forside

Så skulle Spor og baner nr. 70 være på vej ud til alle abonnenter. Den officielle udgivelsesdato er den 10. august, men traditionelt kan der være lokale forskelle – nogle får bladet et par dage før, andre må måske vente to-tre dage mere, alt afhængigt af Post Nords rutiner og luner. Har du endnu ikke modtaget dit blad, så vent venligst et par dage – det skal nok komme.

I nr.70 kan du læse om brunkulstransporterne til Århus sidst i 1960’erne. Det er Ole Linå Jørgensen, der har skrevet beretningen, illustreret med flotte billeder af disse spektakulære transporter.

Vi besøger en modelbygger med et moderne Märklin-anlæg med fine detaljer, og vi tager et smut tilbage i tiden til en ferietur til Harzen og et relativt ukendt jernbanemuseum.

Blandt nyhederne gennemgår vi ‘Lille P’ fra Felix Team, ‘Anna Nr. 10’ fra Tillig, og der er anmeldelser af flere nye jernbanebøger. Vi har også besøgt den nye udstilling om ‘Den kolde Krig’ på Jernbanemuseet, og så prøver vi kræfter med at bygge en meget original model, en hestevogn anno 1915 fra Krystal-Jsværket på Frederiksberg. Der er selvfølgelig mange andre artikler, men se selv. Der er en stor, dansk nyhed i H0 på vej.

Har du idéer eller materiale til artikler, er du meget velkommen til at kontakte bladet på redaktion@sporogbaner.dk eller 26 15 25 50. Sender du materiale, bedes du sende billeder og artikler særskilt – er der tale om store og ‘tunge’ billeder, vil jeg bede om, at du sender via den tjeneste We Transfer.