Spor og baner nr. 42

Nr. 42 udkommer planmæssigt i begyndelsen af december. Vi fejrer blandt andet Østjyske Længdebanes 150 års dag – det kunne hverken DSB eller Banedanmark finde ud af. Vi besøger modeljernbaneklubben i Bramming, tager med Skive-Vestsalling Jernbane med Hans Gerner Christiansen og får en spændende fortælling om to rangisters lange tjeneste for DSB Gods gennem 40 år.

På modelsiden gennemgår vi Katos nye udgave af “Neptun”-lyntoget, og vi kaster lys over perronerne med Dekas’ nye perronlygter. Dertil bygger vi dieseltanke i H0, og der er også mulighed for alle til at bygge Rislev Kirke i model. Der er en ny CIWL-vogn på skinnerne, og Piko har leveret det tyske ellokomotiv BR 151 i flot udgave. Der er skema og overvejelser over modeltogenes hastighed, vi besøger Lidingø-banen i Stockholm, og så bygger vi Statsbanernes Udrykningsbiler i H0, for blot at nævne nogle af tilbuddene i nr. 42.

Som altid, 60 sider med læseværdigt stof – nok til alle juledagene! Bladet udkommer den 6. december, men hav venligst tålmodighed mht. udbringningen. Det er en stor opgave for det enlige postbud, der er tilbage i Post Nord…

Og med det vil jeg ønske alle en glædelig jul og et godt nytår – jeg håber, at der er læsestof nok til alle juledagene.

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg