Spor og baner nr. 41

Spor og baner nr. 41 udkommer den 11. oktober 2018.

Bladet indeholder blandt andet følgende: I anledning af efteråret tager vi fat på vinhøsten i dette nummer – der er  en gennemgang af vinstokke fra diverse producenter (Faller, NOCH, Heki, Busch og Model Scene) og figurer fra Preiser.

Hans Gerner tager os med på en spændende tur til Rügen i DDR, Martin Wilde fortæller om et særligt øldepot med sporforbindelse i Skagen, NOCH har lavet nogle formidable brostensbelægninger – og så er der naturligvis nye, danske lokomotivmodeller fra Brawa og McK med sober, kritisk vurdering.

Dertil kommer Rocos Essovogn, “Le Mistral” fra L.S. Models, et flop af en ølvogn fra Piko og nogle fantastiske Scania-Vabis modeller fra VK Modelle. Liliputs pudsige akkumulatortårnvogn med flotte detaljer præsenteres, og 1:87-modeller af Renault 4 CV gåes efter i sømmene

Det er lige om lidt 50 år siden, at Bornholm mistede den sidste jernbane – vi bringer en mindeartikel. Vi var også med  på premiéreturen med ODIN. Og så er der en beretning fra sommerens vellykkede udstilling med modelsporveje på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm – et arrangement, der tåler en gentagelse. Det var modelbyggekunst på allerhøjeste niveau.

Som sædvanlig, 60 sider, lige til din postkasse – hvis du abonnerer. Ellers kan du købe bladet hos din foretrukne forhandler fra den 11. oktober 2018. God fornøjelse!