Spor og baner nr. 54

Bladet er udkommet. I dette nummer bliver de nye PF-typer fra Dekas gennemgået minutiøst af Vagn Holstein; også privatbanevognene er med, og der er tale om nogle af de mest vellykkede modeller nogensinde – de er bare flotte.

Det samme kan man sige om DWA Hobbys nye udgaver af rystevognene CX/CXM. De kom desværre så sent, at det kun blev til en kort gennemgang og nogle billeder, men se dem hos din hobbyforhandler, inden det er for sent – de er også flotte.

Og ellers tager vi på besøg og ser et af Danmarks største, privatejede modeljernbaneanlæg med 240 meters kørestrækning og lige så meget sporplads på banegårde, opstillingsspor osv. – en fascinerende ‘rejse’ ind i et andet univers. Der er også den efterhånden traditionelle juleberetning, og diverse nyheder gennemgås – f.eks. A.C.M.E.s nye Maersk-bærevogn, Märklins “Great Northern”-MY i spor Z og Pikos BR 260 med digitalkobling.

Historien om manden bag Klein Modellbahn, Oscar Klein, fortælles også (i anledning af hans nylige død), og byggeriet af mit lille anlæg er ved at være færdigt. En god syssel i juledagene vil være at læse John Poulsens nye bog om Nordbanen, et monumentalt værk med mange flotte og fascinerende billeder. Og hvis du har lyst til at bygge den lille sygekasse fra Allinge-Sandvig Kommune, kan du også få inspiration i dette nummer. Midteropslaget er også ganske specielt denne gang, så – der er noget at glæde sig til!

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg