Spor og baner nr. 53

Nr. 53 indeholder først og fremmest en stor artikel af Ole Linå Jørgensen om vejen hen til udviklingen af DSB’s litra R-damplokomotiv i forbindelse med den nye model af R-maskinen fra Felix Team. Vi bygger også videre på det lille anlæg, og kigger på den nye “Olsen Banden”-udflugtsvogn fra DF Modeller.

Piko har udsendt den aktuelle udgave af Desiro i DSB-designet, og “Dødens Gab” på skinner er en anden nyhed. Mere fredelig er Pikos nye udgave af DDR-skinnebussen “Klemmelusen”, og så er der et nyt byggeprojekt, et klassisk sommerhus fra Rørvig.

Kom med på en signaljagt i Harzen og se, hvordan en forureningsfri trolleyvogn bliver kontrolleret til syn på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm – og se de flotte, nye vogne fra den seneste nye sporvognsby, Lund i Skåne.

Der er en smagsprøve på Heljans nye Marcipanbrød – de leveres i slutningen af året, hvor de vil blive afprøvet og vurderet. I dette nummer bliver de mange forskellige syrekrukkevogne i H0 sammenlignet – ingen af dem er korrekte DSB-modeller, så der er vel ingen vinder. Hbikks-vognen fra McK bliver også bedømt.

Vi har været en tur inde i Ms-lyntoget for at se på indretningen, og det kan give lidt inspiration til evt. bemaling af interiøret. Og så har den lille bilfærge “BROEN” nu fundet dens kommende, permanente opholdssted, nemlig der, hvor det hele begyndte, det bevarede leje i Halsskov Færgehavn (eller resterne af det). Se også det flotte midtersidebillede af Odense Letbanes nye remiseanlæg, taget af Robert Fischer.

Bladet udsendes ca. den 8. oktober, og det er som altid på 60 sider – og der er naturligvis meget mere end det ovenfor nævnte. God fornøjelse – og abonnerer du ikke, kan du som sædvanlig hente bladet hos din faste forhandler eller bestille det fra Bladportal.dk (kig under fanen “Sport og fritid).

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg

P.S. På grund af Covid-19-pandemien er vinterens Spielwarenmesse i Nürnberg udskudt til sommeren 2021. Det betyder, at den traditionelle Nürnberg-reportage ikke kommer i nr. 55, men der vil nok stadig blive udsendt nyheder.